Nordisk Slots- og Herregårdssymposium i Finland 2016

Symposiet afholdtes i og omkring Helsinki i 2016 under titlen Nya tider i gamla gårdar - innovationer, urbanisering och samhällets brytpunkter

 

Symposium2016

 

I august 2016 samlede over 50 herregårdsforskere sig i Helsinki omkring emnet "Nye tider i gamle gårde". Temaet belyste, hvordan vilkår, aktiviteter og kulturmiljøer på gamle herregårde er blevet påvirket og forandret af samfundsudvilingen og urbaniseringen fra 1800-tallet til i dag. 

Symposiet bestod af en konferencedag i Helsinki og to ekskursionsdage i selve Helsinki og i oplandet. På ekskursionerne stiftede deltagerne bekendtskab med den finske herregårds møde med urbaniseringen omkring hovedstaden og herregårdslanskabets integration eller ikke-integration med byen.

Se årets program her

Se mere om symposiet på den finske hjemmeside her

Indlæg (inkl. PP) af seniorkonsulent Tove Thøgersen, Norge 

Indlæg (inkl. ill.) af historiker Terje Bratberg, Norge

 

Symposium2016

Hvem er vi

Dansk Center for Herregårdsforskning er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Nationalmuseet, Arkitektskolen Aarhus og Gammel Estrup - Herregårdsmuseet. Centret holder til på Gammel Estrup - Herregårdsmuseet og har til formål at fremme og koordinere forskning, forskeruddannelse, dokumentation og formidling af herregårdens kulturhistorie.

Dansk Center for Herregårdsforskning
Randersvej 2 T (+45) 86483001
8963 Auning F (+45) 86483181
Danmark dch@gammelestrup.dk
Nyhedsbreve – Newsletters